fem

SINAVLARDA YANLIŞLARINIZ NEDEN FAZLA?

 Yanlışlarınızın çok oluşunun en önemli nedeni soruyu tam okumamak veya soruya kolay gözüyle bakıp hızlı çözmektir. Soru kökü okunduktan sonra soru cümlesinde neyin sorulduğu tam olarak anlaşılmadan seçeneklere geçilmekte bu da sizleri yanlışlığa götürmektedir.

Daha çok, yoruma dayalı sorularda olumsuz ifadeler ya da “en çok”, “en önemli” gibi pekiştireçler kullanılmıştır. Burada amaç, bilginin tersine çevrilerek kullanılmasını ve doğru olabilecekler içinde en doğru olanını seçmenizi sağlamaktır.

Eğer siz, soru cümlesini tam olarak okumazsanız doğru sandığınız seçeneği işaretler ve doğru yaptığınızı sanırsınız. Oysa seçenekler içinde var olan doğrulardan en önemlisini seçmeniz istenmiştir.
Testteki her soruyu mutlaka okumalı, soru cümlesinde neyin sorulduğunu net olarak anlamalısınız.

Zamanı yetiştirememek kaygısıyla soruları üstünkörü okuyarak yanıtlamanız sizleri, daha büyük bir tehlikeye itmektedir.
Sonradan yapılabilen soruların sınavda boş bırakılmasının temel nedeni de soruyu ve seçenekleri tam okumamaktan kaynaklanıyor. Bir sorunun zor veya kolaylığı, onun uzunluk ve kısalığıyla ilgili değildir.

Çoğu kez uzun ve karmaşık görünen sorular, daha kısa yazılmış sorulardan kolay olmaktadır. O halde uzun ve karmaşık görünen soruları hiç okumamak veya “nasıl olsa çözemem” kaygısıyla yarım bırakmak doğru değildir. Yukarıda da değindiğimiz gibi soru cümlesi ve seçenekler mutlaka okunmalı, soruda neyin sorulduğu tam olarak anlaşılmalıdır.

Sınav başarınız, çalışmalarınız yanı sıra bilginizi iyi bir sınav performansıyla sınav ortamına aktarabilmektir, bu konuda yapacağınız uygulamalar sizi istediğiniz başarıya ulaştıracaktır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>