Yüzlerce öğretmenin farklı ve özgün bakış açısıyla hazırlanmış sorularla sınava hazırlanan öğrencilerimiz, üniversite sınavına girdiklerinde görmedikleri bir soru tipiyle karşılaşmazlar. Üniversite sınavında kendilerine sorulmuş tüm soruların benzerlerini rahatlıkla FEM dokümanlarında bulabilirler.
Bir FEM dokümanı nasıl hazırlanır?
Yüzlerce öğretmenin farklı ve özgün bakış açısıyla hazırlanmış sorularla sınava hazırlanan öğrencilerimiz, sınava girdiklerinde görmedikleri bir soru tipiyle karşılaşmazlar. Sınavlarda kendilerine sorulmuş tüm soruların benzerlerini rahatlıkla FEM dokümanlarında bulabilirler.
FEM’de her öğretmenin iki öncelikli yükümlülüğü vardır:
- Dersini öğretmesi,
- Branşıyla ilgili özgün soru hazırlaması.
FEM Dershaneleri'ndeki tüm öğretmenler her hafta yaptıkları zümre toplantılarında yarım günlerini soru hazırlamaya ayırırlar.
- Haftalık soru hazırlama toplantılarında her öğretmen, o dersle ilgili zengin kaynaklar eşliğinde soru hazırlar. Öğlen saatlerinde başlayan soru hazırlama çalışması geç vakte kadar devam eder. Akşam saatlerinde tüm FEM dershanelerinde binlerce ham soru hazırlanmış olur.
- Sonra FEM dershanesi bölüm başkanları soruların seçme ve elenmesi işlemine geçerler. Özgün olmayan sorular öncelikle ayıklanır, ÖSYM soru standartlarına göre titizlikle düzenlenir. Soruların düzeyi ve kalitesinde, ÖSYM soruları baz alınır.
- Düzenlenen ve elemeden geçen sorular her dersin zümre başkanlarınca ilk düzeltmeleri yapılarak, FEM Yayın Merkezi’ne gönderilir.
- Yayın Merkezi’mizde görev yapan, branşında ve test tekniği konusunda uzman yayın kurulu başkanları (Her dersten 7 uzman) soruları yeniden ele alırlar.
- Yayın Merkezi Öğrencilerin başarı durumuna göre soruları sınıflarlar. Bir sorunun bu aşamaya ulaşması yaklaşık 2 ay sürer. Sınıflandırılan sorular öğrenci düzeylerine göre kolay, orta düzey, zor ve en zor şeklinde ayrılır. Ve dokümanlara önceden belirlenmiş kritere göre yerleştirilirler.
- Sıra, soruların dizgi servisine gönderilmesine gelmiştir. Dizgisi yapılan sorular, üç ayrı aşamada nicelik ve düzenek tashihinden sonra matbaaya gitmeye hazır hale gelir. Her dokümanın matbaa hazırlık aşamasında prova ozalitleri ve aydıngerleri tekrar yayın merkezine getirilerek, son kontrolü yapılıp
FEM Yayın Merkezi’nce basım onayı verilir.
Dokümanlar
FEM dergisi: Piyasa ürünü olarak satılan FEM dergileri, ders işleyişinde kullanılan ana kaynaklardan birisidir. |
|
|
FEMset: Ders işleyişine yardımcı olarak kullanılan soru bankası niteliğinde hazırlanmış test kitaplarıdır. |
|
|
YGS-LYS, GDS ve DTS'ler: Müfredatın tümünü tarayarak, öğrencilerin durumunu en objektif şekilde gösteren deneme sınavlarıdır. |
|
|
Konu testleri: İşlenilen konuların sürekli kontrolü ve pekiştirilmesi için sene içinde sürekli uygulanan testlerdir. |
|