Neden Verimli Çalışmalıyız?
• Sınavlara hazırlanan bir genç önce kendisine sonra ailesine sonra sosyal çevresine karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini düşünür, bunları yerine getiremediği zaman bundan rahtsız olur veya vicdanı sızlar.
• Bireylerin kendilerine olan güvenlerinde bir kayıp oluşur.
• Sürekli bir şeylerin eksik olduğu hissine kapılır. Bu his sonraki yaşamına dair algılarını etkiler.
• Ne ara çalışmamız bize zevk verir nede eğlenmek ve dinlenmek istediğimizde bir huzur duyabiliriz. Bir yerlerde hep bizi rahatsız eden bir durum varmış hissi oluşur.(Normal olan oluşmasıdır.)
• Sınavlara hazırlanırken bir düşence sapması yaşarsak, eğlenirken veya dinlenirken de aklımız derslerde olur. Kısacası kendimizi yaptığımız etkinliğe odaklayamamış oluruz.
• Öteledikçe çalışmaya birikir konular, başlayalım çalışalım derken gözümüz korkar, konular artar. Buda bizde bir sıkıntı kaynağı olarak belirginleşmiş olur.
• Sınava hazırlanan gençler çalışmaktan kendilerini geri tutarlarsa, başarıda onların semtine çok uğramaz.
Bu nedenlerden dolayı hiç geciktirmeden hemen çalışmaya oturmalı ve ötelememeliyiz. Sakin ha! Yarın başlarım, hafta sonu başlarım veya iki gün sonra başlarım gibi yanlış mesajları dillendirmemelisiniz. EVET derhal! Başlamalı ve hiç ama hiç vakit kaybetmemelisiniz. Bu ifadeleri kararlı bir biçimde dile getirmeli ve arkasında durmalısınız, yanardöner olunmamalıdır.
Sanki daha ders çalışmaya hazır değiliz. Aklınızdan bu yâda buna yakın ifadeler veya düşünceler geçiyorsa “bir format atmanız gerekecek” bir düşünce bir aldatmaca ve problemdir. Hiç vakit geçirmeden dersin başına oturulmalı birilerinin sizlere söylemesine veya hatırlatmasına gerek kalmadan çalışılmaya başlanmalıdır.
Ne kadar kötü değil mi? Hadi kalk çalış birileri tarafından denmesi sizlerde irade ve istek var o zaman haydi çalışmaya...