Öğrencisine tekno-ticareti öğreten üniversite
Fatih Üniversitesi, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen projelerle uluslararası alanda yeni teknolojiler geliştirerek dünyaya satmayı hedefliyor
1996 yılınd a Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından kurulan Fatih Üniversitesi bugün 13 bin öğrenciye eğitim veriyor. Fatih Üniversitesi öğrencileri yaptıkları çalışmalarla uluslararası alanda adlarından bahsettiriyor. Hollanda'nın en önemli üniversitesi olan Vrij Üniversitesi'nin düzenlediği "Uluslararası Genetik Mühendisliği ile Geliştirilmiş Makine' yarışmasından altın madalya ile dönen üniversitenin Tıp Fakültesi öğrencileri Amerika'da aynı başarıyı tekrarlamayı hedefliyor. Madalya kazandıran projede öğrenciler yengeçlerden aldıkları bir proteini bakteriye sentezlettirerek diğer bir tür bakterinin üremesini engelleyen bir doku oluşturdular. Bu doku ile yüzeylerin kaplanması halinde steril alanlar elde etmeyi hedeflediler. Bu şekilde yakın zamanda meydana gelmiş EHEC gibi bazı tehlikeli salgınları önleyebileceklerini düşünülmüş. Proje kasımda Amerika'daki Harvard ve Stanford Üniversiteleri'nin de aralarında bulunduğu dünyanın sayılı üniversiteleri ile yarışacak. Projenin mimarlarından Doç. Dr. Esra Gündüz, başarının tesadüf olmadığını söyleyerek "40 kişilik jüri heyeti takımımızı birçok alanda sıkı bir değerlendermeye tabi tuttu. Öğrencilerimizin çalışmalarının Amerika'da da takdir göreceğine inanıyorum" diye konuştu.
'DÜNYAYA TEKNOLOJİ SATA CAĞIZ'
Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, "Fatih tam anlamıyla bir dünya üniversitesi. 97 farklı ulustan öğrencisi var. Yarısı dünya genelindeki kardeş okullardan, diğer yarısı da diğer ülkelerden. Biz üniversitemizde öğrencilerimize hayatımızı kuşatan ve kuşatacak olan her konunun kodlarını öğretiyoruz. Gelecekte teknoloji üreten ve dünyaya satan bir üniversite olmak yolunda ilerliyoruz" dedi.
PROJELER FATİH'TE PAZARA ÇIKTI
Fatih Üniversitesi, akademisyen, öğrenci ve sanayicileri aynı platformda buluşturan 'Proje Fikirleri Pazarı' ile bu sene 27 firma ve 64 akademisyene projelerini sergileme imkânı sağladı. Pazar'da görme engelliler için hazırlanan 'Kübikare' adlı küp ve karelerin bir araya gelmesinden oluşan bir oyun portu dikkat çekiyor. Bu çalışma; kelime avı, sayı avı, matematiksel işlemler ve puzzle gibi oyunlar ile zekâ gelişimine katkı sağlıyor.
SOSYAL SORUMLULUK DERSİ DE VERİLİYOR
Sosyal Sorumluluk dersinin de verildiği üniversitede öğrencilerin öncülük ettiği Sosyal Sorumluluk Proje'sinde Türkiye'nin çeşitli illerine öğrencilerin kullanması için okuma salonları bulunuyor. Erasmus ve değişim programları kapsamında öğrenim görmeye gelen yabancı öğrenciler proje kapsamında Proje Fikirleri Pazarı oluşturuyor.
Kaynak : Sabah