Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular başladı. Başvurular, 13 Ocak 2012 tarihine kadar yapılabilecek.
Türkiye'nin yetiştirdiği genç beyinlerden Ahmet Yıldız, üniversiteye hazırlandığı Fem Dershanesi öğrencileriyle buluştu.
2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.
Adaylar, 2012-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar isterlerse başvuru merkezlerine gönderilen örnek kılavuzları da, başvuru süresi içinde başvuru merkezlerinde inceleyebileceklerdir.
Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır. (*)
YÖK Başkanlığına atanan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya görevini, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'dan devraldı. YÖK'te görev devir teslimi için düzenlenen törene, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YÖK üyeleri ve personeli de katıldı.Konuşmalardan önce Özcan, Çetinsaya ile tokalaşarak, çiçek takdim etti.
Sınavlara aylar olmasına rağmen hazırlık sürecindeki öğrencilerin zihinleri karışık. 'Çalıştığım halde başarılı olamıyorum', 'Eksikliklerimi bilemiyorum' diyen adaylar, deneme sınavları ile genel durumlarını görebilir. Deneme sınavlarına girerek bilgi ve zamanı kullanmanın yanı sıra sınav kaygısıyla da baş edebilirler. Sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerin çalışmalarını olumsuz olarak etkileyen birçok iç konuşmaya şahit olmaktayız. Örneğin, 'çalıştığım halde başarılı olamıyorum', 'eksikliklerimi bilemiyorum', 'sınavlarda bildiğimi yapamıyorum, çok heyecanlanıyorum' türü konuşmalar hazırlık sürecindeki tüm öğrencilerin zihnini meşgul etmekte. Bu soruların etkisiyle sınava gerektiği gibi hazırlanamayan birçok öğrenciye rastlamak mümkün.
YGS yaklaştıkça ailelerin ve öğrencilerin sınav kaygısı artıyor. Aileler çocuklarının daha çok çalışmasını, daha fazla soru çözmesini istiyor. Başarıya çok çalışmakla ulaşılacağını zanneden aileler, bazen de onları çok soru çözmesi için onları zorluyor lar. Öğrenciler ise konuyu tam özümsemeden okulda veya dershanede öğretmeni dinlemek yerine, ailelerinin koyduğu hedefe ulaşmak için durmadan soru çözmeye çalışıyorlar. Elbette konu tam anlaşılmadan soru çözümüne başlamak öğrenciyi gerçek hedefe ulaştırmayacaktır.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Şimşek, ebeveynlerin çocukların arkadaş çevresine dikkat etmesi ve tüm arkadaşlarını tanıması gerektiğini belirterek, kötü alışkanlıkların her zaman arkadaş çevresinden geldiğine dikkat çekti.
Türkçe dersini çalışma planınız soruların şeklini ve tarzını ele almakla başlamalıdır. Genelde branş öğretmenlerine sorulduğu zaman karşımıza farklı oranlarda ağırlıklar gelmektedir.
Fem dershaneleri 1985 yılından beri başarıdan başarıya koşan ve derecelerle Türkiye'nin en seçkin dershanesi olmuştur. 2011 LYS sonuçları ile bu başarıyı tekrar tescillemiştir. İşte 2011 Türkiye Geneli LYS Derecelerimiz.
ÖSYM tarafından 2012 yılında yapılacak olan sınavların takvimi belirlenerek www.osym.gov.tr internet sitesinden duyuruldu.